lördag 15 maj 2010

Hemma gastronomi

I går fick jag inkassera min 30-års present från maken. Det var en matlagningskurs på Hemma gastronomi. Det var en öppen kurs och vi var totalt 9 deltagare på temat vårprimörer.Före maten var det receptgenomgång med lite bubbel för den som ville ha. Till bubblet var det en plocktallrik med lufttorkad skinka, bresaola, salami kalamataoliver samt en gruyère. Mycket gott alltihop.

Det här fick vi laga och äta:

Förrätt:
Vit AAA-sparris från tyska Pfalz serveras med en halstrad pilgrimsmussla och buljong, Champagne Beurre Blanc, babyspenat, nybakat surdegsbröd samt Kalix Löjrom.

Till förrätten serverades det en Riesling.

Varmrätt:
Urskuren Vårkyckling från Bosarps gård med confit på lår serveras med palsternackspuré, dragonslungade vårprimörer samt sky med färsk vårtryffel.
Till kycklingen fick vi en Pinot Noir från Australien att dricka.
Dessert:
Vaniljparfait serveras med backad chokladcremé "Valrhona Jivara", rabarberkompott samt mjuk fänkålskaka.
Till desserten fick vi en Tokaji att dricka.

Efter maten var det kaffe eller te med avec.

Jag kan bara konstatera att det var en mycket bra present med gudomligt god mat. Jag kommer inte att vilja köpa frysta pilgrimsmusslor igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar